>Angel

>

originální cover

Autor: L.A. Weatherly

Originální název: Angel
Knižní série: Angel Trilogy
Díl: první
Žánr: fantasy, andělé
Anotace na Goodreads: Ve světě, kde andělé zdaleka neznamenají spásu, si Alex myslí, že našel je jednoho, který si zaslouží slitování. Alex je nemilosrdný zabiják – andělů. Zapomeňte na všechno, co jste o nich slyšeli. Andělé nejsou neškodné nebeské bytosti, ale divocí lovci, jejichž neodolatelná moc jim umožňuje se živit na lidech – vysají jejich životní sílu až do poslední kapky.

Pokud se Alexe týká, jediný dobrý anděl je mrtvý anděl… dokud nepotká Willow. Ona možná vypadá jako každá obyčejná dívka, jenže jí není. Jako poloviční anděl a poloviční člověk je možná právě Willow tou, která drží klíč k podážce zlých andělů. Zatímco se Willow dozvídá temné a děsivé tajesmtví své minulosti, Alex zjišťuje, že jej to k Willow přitahuje… což by mohlo mít ničivé následky.

Nakladatel: Usborne Publishing Ltd (EN verze)
Počet stran: 512 (EN verze)
Vazba: Brožovaná (EN verze)
Vydání v USA: 1.10.2010
Vydání v ČR: nevyšlo
Moje hodnocení:

Moje hodnocení obálky:

Promo ke knize

Datum četby: 3 dny, únor 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jediný dobrý anděl, je mrtvý anděl.
Můj názor (obsahuje spoilery):
Knihu jsem měla v merku od chvíle, kdy jsem ji uviděla  na knižních blozích a nedávno jsem se konečně odhodlala k tomu, abych si ji přečetla.

Zrpvu jsem měla trochu problém zvyknout si na styl vyprávění příběhu. Střídají se nám tady čtyři lidé a sledujeme čtyři různé cesty, které se na konci vzájemně protnou. Alex, lovec andělů, kterému už z rodiny nezbyl vůbec nikdo. Willow, holka, jejíž matka žije ve svém vlastním světě a nevnímá vlastní dceru. Jonah, mladý sympatizant a pomocník v jedné pobočce sekty Church of Angels (Kostel Andělů). A Raziel, anděl, který přišel v První vlně na naši Zemi, aby tady započal invazi.

O co v podstatě v knize jde… Andělé nejsou žádná mírumilovná stvoření, jak nám všichni všude tvrdí. Ne, jsou to ďábelské bytosti, které žijí v paralelní dimenzi s tou naší, dokud se v jejich světě něco nestane a oni tam už nadále žít nemohou. A tak se rozhodnou překročit bariéru mezi světy a vlézt na ten náš, kde se vesele začnou živit na nic netušících lidech. Když se anděl začne živit, vysává ze své oběti životní sílu. Člověk v momentu obživy ale nevidí anděla v jeho pravé podobě, je totiž okouzlen andělskou září a celý proces vnímá jako něco úžasného. Po té, co z něj anděl přestane ždímat energii, zůstane malátný a nadšený ze samotného setkání s andělem. Jenže v průběhu let se u něj začnou projevovat různé zdravotní problémy. Někteří zemřou na naprosté vyčerpání organismu, jiní dostanou silný infarkt, obrnu, a tak dále…  Kromě toho začaly po celém světě vznikat pobočky Church of Angels, které shlukují příznivce těchle našich potvůrek, modlí se k nim a doslova je uctívají. Hotové šílenství. Jednoznačně z toho vyplývá, že se andělů musíme zbavit, jinak nás zničí. A tady nastupuje CIA (kupodivu) a lovci andělů…

Z celé knihy mám takový zvláštní pocit. Nejdřív se to rozjíždí jako těžký kopírák seriálu Supernatural… Alex jako nejmladší z celé rodiny zůstal na tuhle práci sám. Jeho otec začal zabíjet anděly, protože jeden z těch hajzlíků zabil jeho ženu a připravil tak děti o jejich matku. Otec byl členem CIA, u kterých pak orodoval tak dlouho, dokud mu nedali nějaké finance na to, aby v Novém Mexiku rozjel výcvikový tábor pro nové lovce. A do výcviku zapojil i své dva syny. A tak se z Alexe stal lovec andělů. Jeho nejnovějším cílem je právě Willow.

Willow je zdánlivě obyčejná holka, která se moc o společenský život nezajímá a raději se hrabe v autech. Sem tam si díky tomu vydělá nějakou korunu, aby tak mohla zaplatit alespoň něco z toho, za co vděčí své tetě, u níž se svou matkou bydlí. Jenže Willow kromě opravování aut umí i jinou věc, dokáže „předpovědět budoucnost“. Přesněji řečeno vám dokáže říct všechny možné cesty, jakými se váš život může ubírat, pokud se k něčemu rozhodnete. A jednou takovou předpovědí na sebe upoutá pozornost andělů, což vážně není dobré. Je nejspíše jediným žijícím polovičním andělem a polovičním člověkem a jak to tak vypadá, může se stát zhoubou andělů. Proto se jí musí za každou cenu zbavit. A tady nastupuje Alex.

Ze začátku to bylo hodně zajímavé. Jeden druhého neměli rádi, ale museli spolupracovat. Postupně odkrýváte jedno tajemství za druhým a někdy se nestačíte divit. Některé věci se samozřejmě odhadnout dají, jiné vás překvapí. Co mi na knize místy hodně vadilo, bylo, že skáčete z jedné strany příběhu na druhou a sledujete, co se děje u všech 4 vypravěčů příběhu. Myslím, že to mělo více navodit atmosféru a pomoci čtenáři pochopit, co se kde děje, ale já jsem z toho bývala častokrát hodně zmatená. Někdy mi pasáže mezi Alexem a Willow přišly dost úsměvné a takové hrc prc 😀 Někdy se mi jejich chvilky hodně líbily. Scény s Razielem či Jonahem mě mírně otravovaly, ale pro celkový příběh byly důležité. 

Pár věcí v knize mi připadalo hodně divných, ale co já vím, třeba jsem to jenom nepochopila správně. Vzato kolem a kolem to nebyla vůbec špatná kniha, takže 4 hvězdičky. Druhý díl s názvem Angel Fire má vyjít 1.října 2011 a u té obálky se bohužel musím smát…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Aneta napsal:

    >To zní strašně zajímavě.. nemáš prosimtě odkaz? Ráda bych si to přečetla.. ;):D

  2. Syki napsal:

    >Anet, napiš mi email 🙂

  3. Anonymous napsal:

    >ahojky taky mě to strašně zajímá… jestli máš odkaz poslal bys mi ho prosím? =o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..