>Waiting on Wednesday (5)

>

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine.  Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Haven
Kristi Cook

Místo, aby šestnáctiletá Violet McKenna dokončila měsíc svého posledního roku na střední škole, začne chodit na úplně jinou střední školu, Winterhaven v New Yorském Hudson Valley. Tato internátní škola ji až nebezpečně přitahuje a také do ní vkládá nemalé naděje. Atlantu nechává daleko za sebou a těší se na nový začátek – nová škola, noví spolužáci, kteří nebudou mít ponětí o jejím nejhlubším nejtemnějším tajemství. To, které se snaží celý život skrývat: podivné vize budoucnosti.

Ale samotné Winterhaven má svá vlastní tajemství. Taková, která sahají ještě hlouběji než to Violetino. Každý tady – jakýkoliv student, jakýkoliv učitel – má nějaké zvláštní schopnosti… „dary a talenty“, jak jim tady říkají. Jakmile se pomalu vytratí prvotní šok, uvědomí si, že škola je bezpečným útočištěm pro lidi jako je ona. A brzy získá nový okruh přátel, nový život a možná i kluka. Aidan Gray, snad nejchytřejší a nejpřitažlivější kluk na Winterhaven.

Jenže je na něm víc, než co se na první pohled zdá – mnohem, mnohem víc. A jakmile se dozví tu příšernou pravdu, už se nemůže obrátit zády ke svému osudu. Jejich osudu. Společně se musí Violet a Aidan postavit tváří v tvář nepříteli – pokud to dokážou, aniž by se navzájem zničili.

Vím, celá anotace vyznívá poněkud podivně… ale na tuhle knihu jsem nalákaná už dlouho. Má vyjít 22.2.2011 a reakce na ni jsou vesměs pozitivní. Přestože je autorce vytýkáno, že mixuje strašně moc nadpřirozených jevů do jedné knihy a že to může působit až překombinovaně. No, přežila jsem Hex Hall, určitě přežiju i tohle. Ty pětihvězdičkové recenze mě prostě lákají víc než stížnosti na přehlcenost. Co je ale horší, mám nutkání si jít hned knihu koupit (předobjednat)… Co myslíte, mám do toho jít?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Lucille Danion napsal:

    >Já osobně bych si jí asi nekoupila, těch knížek na témata ,internátní škola' je prostě moc 🙂
    Ale je to tvá volba, když jsou na ní dobré ohlasy, třeba to stojí za to 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..