Domino chystá…

Většinou podobné články nepíšu, protože na to tu máme jiné (viz Nicole, Luu, Judit etc.), ale řekla jsem si, že tahle zpráva si zaslouží místo i u mě. Hlavně taky proto, že jsem tuto informaci pravděpodobně obdržela prozatím jenom já a mám šílené nutkání se o to s vámi podělit.

Napsala jsem před nedávnem Dominu email s otázkou na chystané knihy a dneska se mi dostalo odpovědi – což mě dosti překvapilo. Většinou když se píše email do nakladatelství, málokteré z nich na váš dotaz opravdu odpoví a málokteré vůbec odpoví na všechno, či vám podá mnohem víc informací.

13. června 2011 se chystá vydání Kompletu Vampýrské akademie za 1333,- Kč. Knihy by měly být brožované a se stejnými covery, jaké už známe. Pokud jste si dosud žádnou z knih nekoupili a stále váháte, jestli si je koupit nebo ne, máte teď možnost získat celou kolekci. Šestý díl série s názvem Poslední oběť vyjde 11.dubna 2011.

Aby toho ještě nebylo málo, rozhodlo se nakladatelství začít vydávat jinou knižní sérii z pera Richelle Mead. A to sérii o Georgii Kincaid. První díl s názvem Sukuba 1 – Trápení vyjde také 13. června 2011. Knihu jsem prozatím nečetla, takže nevím, jestli je dobrá nebo ne. Ovšem mám takové tušení, že bude stát za to – vždyť ji napsala Richelle 🙂

Prozatím neplánují vydat další její sérii Dark Swan, ale co není, může být. Pokud bude mít nově vydávaná série u kupujících úspěch a bude vynášet, určitě  časem sáhnou i po Dark Swan.

A aby těch novinek nebylo málo, Domino má v plánu pokračovat ve vydávání knih ze série VA. Přesněji řečeno, dočkáme se i českého vydání Bloodlines! Spin-off série, která se už nebude věnovat Rose, protože její příběh je ukončený, ale vezme si na mušku Sydney a pár dalších (nebudu zabíhat do podrobností, nechci vám spoilerovat). Má jít opět o sérii 6 knih, takže se máme na co těšit. A kdy se českého vydání dočkáme? Inu, nejdřív musí Richelle Bloodlines opravdu dokončit a vydat (23.srpna 2011). Předpokládáné české verze se dočkáme někdy na jaře 2012.

A s největší pravděpodobností vyjde i česká verze připravovaného komiksu Vampýrské akademie. Oficiální vydání v zahraničí je plánováno na 18. srpna 2011. České vydání je prozatím pod rouškou tajemství. Uvidíme, kdy Domino získá práva a bude moci komiks vydat i u nás. Doufejme, že k tomu dojde v roce 2012.

A říkáte si, že už by těch novinek mohlo být dost?

Mohlo, jenže ono není. Mám pro vás ještě jednu – poslední. Domino chystá vydat v druhém pololetí 2011 Prom Nights From Hell! Jedná se o sbírku pěti povídek, které sepsaly takové autorky jako Meg Cabot (moje oblíbená autorka, což už víte), Lauren Myracle, Kim Harrison (její dvě knihy spíše pro dospělejší publikum u nás vyšly u Fantom Print), Michele Jaffe a Stephenie Meyer (autorka Stmívání, pokud jste o ní ještě neslyšeli… což si nedokážu dost dobře představit).

Říkám si – pááááni. Děkuji mockrát nakladatelství Domino za poskytnuté informace a myslím, že nejsem jediná, kdo se těší na nové knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

7 Responses

  1. Adrianga napsal:

    >TAK TO JE PARÁDA! :))) I když upřímně řečeno nevím, jestli bych si počkala na český vydání BLOODLINES 🙂 Já jsem tak hrozně zvědavá, že si to přečtu i v tý angličtině 😀

  2. Luu napsal:

    >Budem sa opakovať, ale toto – článok aj jeho obsah – je paráda 😀

  3. Judit napsal:

    >páni, Domino sa predviedlo 🙂 napadla ma ale taká technická otázka, keď píšeš do vydavateľstiev a žiadaš o zaslanie nejakých info, píšeš ako civilista (:D) alebo ako majiteľka knižného blogu?

  4. Abyss napsal:

    >Tak to snad rozesílalo Domino hromadné emaily 😀 já jim taky psala a napsali mi spoustu zajímavých odpovědí… 😀 Je pravda, že mě párkrát už Domino dostalo svýma chybama, ale zase se jim musí nechat, že na dotazy mi vždy odpovídali skvěle, tak nějak vůbec mám mezi českými nakladateli ráda Fantom Print, Domino a Brokilon, protože od nich se vždy mohu těšit na zajímavé odpovědi 🙂

  5. Syki napsal:

    >Judit, většinou píšu jako civilista. Teď od začátku nového roku jsem prozatím psala email jen na Domino, ale říkám si, že napíšu i dalším nakladatelstvím, jestli mi některé z nich vůbec odepíše.

    Já jsem jenom velmi mile překvapená, že mi zodpověděli veškeré dotazy a přidali i něco navíc. Kdyby to takhle fungovalo u všech, dostalo by se jim mnohem větší propragace knih (v čele s knižními blogery).

  6. Veronika napsal:

    >Noo tak to se máme opravdu na co těšit 😀

  7. Freckles napsal:

    >Taky jsem to nedávno objevila, Na stránkách nakladatelství domino už totiž je česká anotace k Succubus blues i ke kompletu Vampýrské akademie… Tuším že to druhé už je mi jedno jelikož už 5 knih mám 😉 ale vydání Succubus blues mě velice potěšilo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..