>V pasti

>

český cover
Autor: Meg Cabot
Český název: V pasti
Originální název: Haunted
Knižní série: The Mediator
Díl: pátý
Žánr: fantasy, mediátor, duchové

Česká anotace: Od oné prázdninové chvíle, kdy se Susannah v knize Temná je nococitla v podivné čekárně mezi dvěma světy, ji ve spaní pronásledují příšerné vzpomínky. Ta nekonečná chodba je plná dveří a kolem kotníků se jí válí chuchvalce zlověstné mlhy, která se ji chystá pohltit. A jako by to nestačilo, noční můra se zčistajasna zhmotní za bílého dne, když se ten, kdo všechno spískal, zjeví začátkem školního roku v jejich třídě s potměšilým úsměvem na rtech.

Co má ten neskutečně přitažlivý zloduch zase za lubem? Chce se snad konečně stát lepším člověkem, nebo jen touží po společnosti kolegyně mediátorky, s níž by při romantických večeřích probíral techniky, jak zlobivého ducha neprodleně odeslat tam, kde měl už dávno být? A jak k tomu přijde její dobře utajený spolubydlící, kterého Paul minule málem připravil – jak to vlastně říct, když je Jesse nějakých sto padesát let po smrti – o život… ?

Kdo s koho v téhle pasti? Zdá se, že vyčerpávající duchařská praxe Susannah Simonové nezůstane ani v novém školním roce chudá na zapeklité zvraty. Jenomže co si počít, když po pekle ve škole následuje ještě to domácí: soužití s Jessem, který se pravidelně zjevuje u ní v pokoji. Dívka je do něj sice zamilovaná až po uši, ale sotva ho může předvést rodičům a prohlásit – heleďte, tak tohle je můj kluk, ale nejspíš ho neuvidíte, protože je už pár pátků po něm. A protože mrtvý Jesse bývá občas i pořádně chladný a odtažitý, nic nenasvědčuje tomu, že by miloval Susannah tak, jako ona miluje jeho…

Počet stran: 184
Vazba: Vázaná
ISBN: 80-242-1677-9
Vydání v USA: 2003
Vydáno v ČR: 2006
Moje hodnocení:

Moje hodnocení originální obálky:

1. verze

2. verze

Moje hodnocení české obálky:

Datum četby: hned jak to u nás vyšlo, 2006, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Já bych tomu Paulovi neubalila jen jednou…

Můj názor (obsahuje spoilery):
Takže opět… anotace popsala celý děj. A já tak akorát můžu napsat své pocity z knihy. Jedná se o předposlední knihu ze série. Na scéně se opět objevuje Paul, tentokrát však mnohem více a v mnohem výraznější roli. Hlavně aby Suze ztrpčoval život. A taky tak trochu i Jessemu.

Nejvíc se mi na knize líbil vztah mezi Suze a Jessem. Na konci čtvrtého dílu si dají pusu… a v pátém díle se Jesse Suze vyhýbá, co jen to jde… a ona je z toho nešťastná. Do toho ji pořád otravuje Paul a evidentně mu jde o víc, než jenom o přátelství. A Jessemu to leze krkem, ale ani za nic to nechce přiznat na hlas. Jenže to jednou nevydrží a „vybuchne“…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..