Betrayals

originální cover
Autor: Lili St. Crow
Originální název: Betrayals
Knižní série: Strange Angels
Díl: druhý
Žánr: fantasy, upíři, dhampýři, měňavci, vlkodlaci
Věková hranice: 15+ (obsahuje sprostá slova) 
Anotace na Goodreads: Ona není anděl…
Chudák Dru Anderson. Její rodiče jsou dávno pryč, její nejlepší kamarád je vlkodlak a ona se nedávno dozvěděla, že krev proudící v jejích žilách není tak úplně lidská. (Takže co ji čeká ještě nového?)
Teď je Dru „uvězněna“ v Nové Anglii na tajné škole pro teenagery stejné jako je ona a je tu velký problém – je jedinou dívkou na škole. Škola plná přitažlivých chlapců by nemusela být tak špatná, ale zabijácký instinkt Dru jí říká, že ji jeden z nich chce zabít. A když se na ni upírají oči všech, hledání zrádce v Řádu by mohlo znamenat mnohem více než jen společenskou sebevraždu…
Dokáže Dru přežít dost dlouho na to, aby zjistila, kdo zradil její důvěru – a možná i její srdce?
Nakladatel: Razorbill (EN verze)
Počet stran: 304 (EN verze)
Vazba: Brožovaná (EN verze)
Vydání v USA: 17.11 2009
Vydání v ČR: ještě nevyšlo
Moje hodnocení: 
 

Moje hodnocení obálky:
 

Datum četby: 3 dny, prosinec 2010, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: To se nám to ale pěkně rozjíždí…

Můj názor (obsahuje spoilery):
Život Dru nabral opravdu rychlý spád. Ani se nestihla vypořádat se smrtí posledního člena její rodiny a už ji strčili do školy, plné mladých, pohledných kluků. Jenže nejhorší na tom všem je, že ji chce někdo zabít. Převážně tedy upíři, nejvíce však jeden – Sergej. Stejný upír, který kdysi zavraždil její matku a teď má zálusk i na Dru. A proč? Protože je svetocha.

Když se upír spojí s lidskou ženou, vznikne z toho spojení dhampýr. Když se dhampýr spojí s lidskou ženou, vznikne dhampýr. Když ale z toho spojení vznikne dhampýrka, říká se jí svetocha. Proč? Protože je velice, velice vzácná a velice, velice nebezpečná… hlavně pro existenci upírů. A Dru je zrovna svetocha druhé generace, protože její matka jí byla taky. Její síla se ale ještě neprojevila v celé své kráse, nedosáhla ještě „rozkvětu“, a proto se stává snadným cílem všech, kteří si přejí její smrt.

A tak spolu s Gravesem skončí na jedné Schole pro problémovější mladé dhampýry a měňavce. Jenže ani tady není v  bezpečí, jelikož v Řádu je zdráce…

~ … ~

Od pokračování jsem se snažila nic moc si neslibovat a později být zbytečně zklamaná, že druhý díl nebyl tak dobrý jako ten první. Jenže on byl. A možná byl ještě o kousek lepší.

Více se dozvídáme o tom tajemném Řádu, který má za úkol zbavovat svět upírů a hledat a udržovat při životě svetochy. Ne, že by se jim to v průběhu staletí příliš dařilo. Zdá se, že Dru je jediná dosud žijící svetocha. Tedy až do chvíle, kdy ji navštíví Anna. Hlava Řádu a další svetocha, dobře utajovaná a opravdu nepříjemná. A tahleta Anna se snaží Dru přesvědčit, že Christophe je zrádce a že prozradil Sergejovi – svému otci – polohu její matky, aby ji Sergej mohl zabít. A ačkoliv si Dru o Christopheovi myslí své, nevěří, že by nechal její matku zabít.

Z Gravese se pomalu mezi ostatními měňavci stává Alpha samec. Nemění se jen povahově – je autoritativní… – ale i vzhledově – už nevypadá jako kluk… A čím dál tím víc se s Dru sbližuje. Pro jedinou holku, jedinou svetochu, ve škole s plno mladými, hezkými kluky, je to opravdu hodně těžké. Nejvíc se „nový“ Graves projeví v momentě, kdy se Dru pokusí přímo na pozemcích Scholy zavraždit několik upírů, které později zlikviduje Ash, vlkodlak, který v prvním díle pokousal právě Gravese a kterého Dru postřelila; a v momentě, kdy celou Scholu zachvátí obrovský požár, aby se tak další parta upírů dostala Dru na kobylku a zabila ji.

Ve stejném momentě se na scéně opět objeví Christophe a vynese Dru z plamenů. A později, posilněn její krví, zachrání všem život, když se zbaví nebezpečných upírů a zařídí, aby je nikdo na útěku nemohl sledovat.

Řeknu vám, že jsem pěkně zmatená. Nevím, který z kluků by byl pro Dru lepší. Je vidět, že si Dru myslí a nejspíš to tak i cítí, že by měla být s Gravesem. Jenže Christophe jí krásně voní a nebezpečně přitahuje. S Gravesem si připadá v bezpečí, ale s Christophem zná zase své místo na světě. Nejsilnější pro mě byla scéna po útěku ze Scholy, kdy Dru mluví s Christophem a on ji pak políbí. A hned po tom se Dru ocitá v objetí s Gravesem a ten se jí ptá, jestli k tomu druhému (Ch) něco cítí, ona řekne ne a ona i Graves jsou šťastní. Přitom sama ví, že to nejspíš nebude pravda. Já vážně, vážně, nevím, s kým by ta holka měla skončit. Mám je ráda oba dva. Ale větší slabost mám pro Chritophea. Uvidíme, jak se nám to celé vyvrbí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Anonymous napsal:

    >Nesnáším milostné trojúhelníky. Team Chritophe

  2. Monika napsal:

    Nevieš kedy to vydajú v češtine a s akou obálkou? 🙂

    • Syki napsal:

      Kniha by se měla jmenovat Proradnost a vyjde 5.12. A s největší pravděpodobností bude mít stejnou obálku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..