Tak jsem se trochu zcvokla…

Ale na to přece máme všichni právo, no ne? 😀 :D<

Ne, nebojte… Nejsem o nic víc větší blázen než jsem byla předtím… alespoň doufám. Nějak nemám moc čas na to, abych psala recenze všech těch knih, co jsem přečetla. U každé dlouhé recenze totiž zkysnu takových 20 minut – protože chci, aby to nějak vypadalo a nebylo to celé úplně padlé na hlavu ^^; A místo toho bych měla udělat ty seminárky, jejichž DDL se mi nějak blíží a to ani nemluvím o tom, že bych už měla mít splácané první dvě kapitoly bakalářky!

Whatever…

Včera jsem hledala po netu nějaké mé oblíbené knížky, jestli už třeba nevyšly v češtině… a říkala jsem si, že by nebylo špatné mít na jednom místě všechny možné a nemožné odkazy na oblíbené knihy v češtině + třeba i data knih, které mají teprve v češtině vyjít.

Tak jsem si sedla a udělala prozatím jen tři stránky (můžete je vidět v pravém menu, hned po uvítání na blogu). První je seznam knih oblíbených autorek, druhý je seznam oblíbených autorů a třetí je prozatím jen seznam nakladatelství (později k nim možná i něco připíšu). Není to úplné, o některých knížkách třeba ještě nevím, nebo jsem je nenašla… Uvažovala jsem, jestli mám stejný seznam udělat i pro knížky ve slovenštině. Podle statistiky mi sem chodí více lidí z ČR než od našich bratrů.

Obsah budu postupně doplňovat a mám v plánu k jednotlivým sériím udělat i menší obrázky, aby to nebylo až takové suché… Navíc to vypadá, že s přibývajícími knihami to může být i mega dlouhý seznam.

Pokud uvidíte, že mi tam něco chybí, a vy si myslíte, že by to tam mělo být… napište mi to do komentářů. Informujte mě o knížkách, které třeba mají vyjít, nebo o eshopech nakladatelství apod.

Udělala jsem to hlavně kvůli lidem, kteří by si třeba nějakou knížku rádi přečetli, protože je obsahově zaujala, ale nejsou dobří na angličtinu, nebo si na ni netroufají… a tak čekají, až to vyjde v češtině. Jenže zase taky nemůžou ty stránky „skenovat“ neustále. Proto jsem si s tím dala takovou práci a vyhledala je na netu a hodila na ně odkaz, kdyby si je třeba chtěli koupit. Snad tím alespoň někoho potěším.

Co je tu dále nového… Protože jsem z ničeho nic začala najednou sledovat statistiku blogu, zjistila jsem, že sem tam sem zabloudí i někdo ze zahraničí. Tak například jsem tu měla lidi z Dánska, Estonska, Singapuru a dokonce Egypta! 😀 😀 😀 No nevím, jak jim to ten Google vygoogloval, ale co… Samozřejmě sem zabloudí i několik lidí z USA apod. Proto jsem dolů hodila lištu, která na vás vyskočí na několika podobně zaměřených zahraničních blozích (kurde, jak se toto slovo skloňuje?).

A co tam najdete:

  • můžete si web přeložit do několika jazyků (včetně Slovenštiny 😀 😀 i když teda nevím, jak některé mé specifické výrazy dokáže vůbec ten translátor přeložit… ale pro tu psinu 😀 :D)
  • můžete o tomhle blogu, příspěvku tweetnout na Twitteru
  • můžete dát mému blogu, příspěvku dát Líbí se mi z FB
  • můžete si i blog, příspěvek zazáložkovat na FB, Twitteru, Yahoo, MySpace a LinkedIn
  • můžete i nějak o blogu tweetnout víc (nějak víc jsem to nepobrala, ale nevadí)
  • můžete blog či příspěvek sdílet pomocí FB, Twitteru, MySpace, Google, dát si do oblíbených, nebo si to dokonce vytisknout
  • a i když mám nahoře na blogu RSS komentářů i příspěvků, můžete si dole znovu zatrhnout RSS příspěvků

Jsem se nějak rozjela, co 😀 😀 Neřeš, nepřepínej…

A co dál… Nahodila jsem do menu i možnost sledování mého blogu… pokud byste tedy chtěli a dala jsem tam i ukázku posledních komentářů. A ještě je tam dole vyhledávání.

To bude nejspíš vše! Těště se na další moje review knížek a berte mě s rezervou. Každý máme rád něco jiného a něco jiného nás baví 😀

Carpe diem!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..