>Prom Nights From Hell

>

originální cover
Autor: Meg Cabot, Lauren Myracle, Kim Harrison, Michele Jaffe, Stephenie Meyer
Originální název: Prom Nights From Hell
Knižní série: povídkové knihy HarperTeen
Žánr: fantasy, upíři, zombie, andělé, démoni

Anotace na Goodreads: V této vzrušující sbírce příběhů vyzvednou Meg Cabot (How To Be Popular), Kim Harrison (A Fistful of Charms), Michele Jaffe (Bad Kitty), Stephenie Meyer (Twilight) a Lauren Myracle (ttyl) špatné školní plesy do úplně jiné úrovně – paranormálně špatné úrovně.

Špatný šatník a obě nohy levé vám neprozradí, že máte rande se Smrtkou – a  že tu není od toho, aby vám řekl, jak v těch šatech vypadáte zatraceně sexy.

Od andělů bojujících s démony až po strašidelné přijmutí všeho toho, co jste si přáli… vás bude těchto pět příběhů bavit více než DJ ve špatném obleku. Žádná kytička na ples nebo snad pronájem limuzíny není nezbytný. Jen dobrá, strašidelná zábava.

Nakladatel: HarperTeen (EN verze)
Počet stran: 320 (EN verze)
Vazba: Vázaná (EN verze)
Vydání v USA: 1.5. 2007
Vydání v ČR: v češtině ještě nevyšlo

Moje hodnocení: 
 


Moje hodnocení obálky:
1. verze
 


2.verze
 


Datum četby: listopad 2010, 2 dny, přečteno v angličtině… už po několikáté…

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Není nic lepšího než pár strašidelných příběhů…




Můj názor (obsahuje spoilery):
Jedná se o pětici povídek, které mají společné nejen nadpřirozeno ale také tématiku školního plesu.
 
Meg Cabot – The Exterminator’s Daughter
(do češtiny by se název dal přeložit jako Dcera Vyhlazovačky… ale zní to příšerně :D)
Mary se ocitla na školním plese, s kuší připravenou v ruce a očima těkajícíma po zaplněném tanečním sále. Hledala toho bídáka, který si dovol to zkoušet na její jedinou kamarádku Lilu, stejně jako to kdysi zkoušel jeho otec na její matku. Jenže tentokrát je Mary připravená a nenechá Sebastiana, aby dokončil to, co má v úmyslu. A ví, že když zabije Sebastiana, určitě to naštve jeho otce tak, že si s ní bude chtít vyřídit účty a objeví se… a pak jej zabije, aby tak osvobodila svou matku z jeho krvavých spárů.

Adam se ocitl na školním plese, s plastovou vodní pistolkou naplněnou kečupem a jeho nejlepším kamarádem Tedem. Ted se totiž nehodlá smířit s tím, že se jeho ještě-do-včerejšího-dne-přítelkyně Lila najednou objímá na tanečním parketu s klukem, kterého zná sotva týden. A přitom vypadá, že by pro něj udělala první poslední. Tak se Adama nevědomky připlete do cesty právě Mary, která z toho není dvakrát nadšená. Ale Adama se nenechá jen tak lehce odbýt a chce znát pravdu. Chce vědět, co je ten Sebastian zač a proč na něj šla Mary s kuší.

A proto Adama s Mary spojí síly, aby společně sprovodili ze světa jediného syna slavného Drákuly. A našli i něco jiného než pomstu…
~ … ~

Lauren Myracle – The Corsage
(názvem je myšlena kytička, kterou dávají kluci holkám, když je berou v Americe na školní ples)
Frankie tajně touží po tom, aby jí její kamarád Will pozval na rande na školní ples. Ví, že k ní něco určitě musí cítit. Ale ještě pořád se nevykvákl… a proto s ním i jejich společnou kamarádkou Yun Sun zajdou za kartářkou, aby jim zodpověděla jejich otázky za malou provizi. 

Ale kromě odpovědi na svou otázku si Frankie od kartářky odnáší i kouzelnou věc, která má splnit 3 přání. A Frankie si přeje, aby jí Will pozval na ples. Jenže… dávejte pozor na to, co si přejete. Může to dopadnout hodně špatně.
~ … ~

Kim Harrison – Madison Avery and the Dim Reaper
(Madison Avery a těžko říct, jak ten zbytek přeložit 😀 mohla bych napsat Smrtka…)
Madison se díky matčině naléhání musela na chvíli přestěhovat k otci, aby si vzájemně utužili vztahy. A tak teď tvrdne na školním plese s Joshem, který ji sem vzal jenom proto, protože jej o to požádal jeho otec, kamarád otce Madison. 
Ale Madison je otrávená z toho, že musí být na nové škole a na plese, kam ani jít nechtěla. Proto se snaží potichoučku vytratit, ale narazí na zajímavého kluka, Setha, se kterým se po žhavém polibku vydá v autě k ní domů. Jenže jejich cesta má trochu jiný konec než by si představovala. Končí totiž mrtvá. V den svých sedmnáctých narozenin. A jak se později z rozčilené hádky Barnabase a Lucy ukáže, někde se stala chybka. Mrtvá být neměla. 

Na světě totiž existují jacísi Rozparovači (toť doslovný překlad) – dobří a zlí a taky něco mezitím… Jedni duši zarchraňují předtím, než má přijít její čas… druzí se jí snaží získat co nejdříve. A ti třetí si berou duše na svůj kšeft. A jelikož je teď Madison mrtvá, měla by se přesunout dál… ale ono to nebude tak jednoduché, jak by si člověk myslel, protože Madison se nehodlá vzdát tak snadno. Na smrt je ještě moc mladá.

~ … ~

Michele Jaffe – Kiss and Tell
(Polib a pověz)
Miranda je od svých deseti let sirotkem a ze všeho nejvíc touží po klasické normální šťastné rodině. Ale namísto toho chodí na internátní střední školu a už čtyři roky bydlí s kamarádkou Kenzi, která právě z takové typické americké rodiny pochází. 

Jak se ale zdá, na Mirandě není všechno až tak úplně normálního. Dokáže dělat věci, jež ostatní smrtelníci nedokážou. Tak například… má pořádnou sílu. Rychle se hýbe. A taky jaksi ovládá různé bojové techniky, o kterých ani neví, že je umí. Miranda je totiž jakýmsi tajným hrdinou, který nedokáže jen tak sedět a nepomoct lidem v nouzi. 

Proto jí její přirozená dobrota nedá spát a pomůže čtrnáctileté otravné Sibby. Plno lidí ji totiž buď chce zabít, nebo unést… nebo kdoví co ještě. Ale Sibby by místo utíkání a schovávání nejradši provozovala líbání s chlapci. Kdykoliv a kdekoliv. To ale Mirandě není moc po chuti, protože sama neví, jak navazovat vztahy s opačným pohlavím. Což se prokázalo i tehdy při líbání s Willem, jejím tajným objevem. Ale Sibby si nedá říct, a proto se vydají na školní ples.
 ~ … ~
Stephenie Meyer – Hell on Earth 
(Peklo na Zemi)
Gabe nechápe, jak se mohl ocitnout na školním plese s Celeste, která se právě na tanečním parketě oblizuje s někým úplně jiným než je on. Jenže, jak tak Gabe zjišťuje, nijak zvlášť jej to netrápí. Spíš ho trápí ta nenadálá změna atmosféry v tanečním sále. Jako by se něco snažilo změnit dobrou náladu…

Tím něčím – přesněji řečeno někým – je Sheba. Démonka nižší kategorie, která se snaží rozvrátit vztahy všech přítomných na školním plese. Chce si svou prácičkou vysloužit lepší postavení mezi démony. A tak se už od svého příchodu snaží proti sobě poštvat nejlepší přátele i milence, jen aby dosáhla svého…

Než však skončí samotný ples, naleznou se Gabe a Sheba – tělo na tělo – na tanečním parketě. Oba dva chyceni pohledem toho druhého. Neschopni se od sebe odtrhnout. Poloviční anděl, který o nastálé situaci nemá ani ponětí, a démonka, která si vše až bolestně uvědomuje. 

~ … ~
Knížku jsem četla už kdysi dávno a to proto, že jednu z povídek napsala má nejoblíbenější autorka – Meg Cabot. Tehdy jsem o jakési Stephenie Meyer neměla ani páru. V Americe jsem si knihu konečně koupila a teď si hezky trůní v mé knihovničce. 
Povídkové knihy nemívám zrovna dvakrát ráda. Ale zjistila jsem, že takhle zaměřené povídkové knihy z per autorek bestsellerů nejsou vůbec ale vůbec špatné. A co mě potěšilo o to víc, že taková knížka není jenom jedna. Prozatím od roku 2007 vyšla každý rok jedna. To zatím dělá 4 knížky plné paranormálně zaměřených povídek, na které se těším jako malá. 
Všechny povídky byly dobré. Některé lepší, jiné už méně. Jen jedna z nich měla vyloženě špatný konec (to mě moc nepotěšilo, protože jsem srdcem romantička a dobré konce mám nejradši) a jedna má dokonce pokračování v podobě knižní trilogie. A tu mám v plánu si přečíst, protože mě svým obsahem hodně navnadila. Jedná se totiž o tu Smrtku… 
P.S.: Omlouvám se, že je zrovna tato review tak šíleně dlouhá, ale chtěla jsem o každé povídce napsat něco. 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..