>Goddess Boot Camp

>

originální cover
Autor: Tera Lynn Childs
Originální název: Goddess Boot Camp
Knižní série: Oh. My. Gods.
Díl: druhý
Žánr: fantasy, bohové

Anotace na Goodreads: Sedmnáctiletá Phoebe se nedávno dozvěděla, že je potomkem Nike (bohyně, ne ty boty).

A teď, s cílem naučit se kontrolovat své nověobjevěné – a velmi silné – síly, je nucena k účasti na Goddess Boot Camp (Božském Startovacím Kempu). Jediným probléme je, že žádný z ostatních táborníků není ve věku nad deset let!

Nebude snadné přežít kemp, trénovat na Pythianské hry, a udržet vztah s Griffinem pevný, ale s boží pomocí je Phoebe předurčena k tomu, aby to fungovalo!

Nakladatel: Dutton Juvenile (EN)
Počet stran: 224 (EN)
Vazba: Vázaná (EN)
Vydání v USA: 11.2. 2009
Vydání v ČR: ještě nevyšlo

Moje hodnocení:
 

Moje hodnocení obálky:

Datum četby: listopad 2010, 2 dny, přečteno v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: A bude i třetí díl?

Můj názor (obsahuje spoilery):
Uplynulo necelých děvět měsíců od doby, kdy se Phoebe kompletně převrátil život. Musela opustit město, stát, kde žila celý svůj život; své nejlepší kamarádky; a vůbec život takový, jaký jej znala dříve. Místo toho se zabydlela na řeckém ostrově; v novém domě; v nové rodině; s novým nevlastním tátou a nevlastní sestrou.; a začala chodit na novou školu. Hodně speciální školu. Školu pro pokrevní potomky olympsých bohů. Ano, oni opravdu existují. A jako by toho už tak nebylo dost, později zjistila, že v její krvi koluje taky nějaká ta mocná sílá bohů. Je totiž vnučkou samotné Niké. Řecké bohyně vítězství.

A tak se Phoebe musí vyrovnat s nově probuzenými silami, které tak nějak neumí ovládat, což ji nesčetněkrát přivádí do hloupých situací. Nejčastěji tedy provádí něco svému nevlastnímu otci, aniž by sama chtěla. To je také důvodem, proč si bohové usmysleli, že musí projít zkouškou, po které se ukáže, jestli je svých schopností hodna a jestli se dokáže kontrolovat natolik, aby ji bohové „nezničili“… stejně jako to kdysi udělali s jejím otcem. 

Škola skončila, začalo léto, její vztah s Griffinem vypadá až moc idylický, má se připravovat na kvalifikaci pro Pythianské hry (svého času stejně slavné hry jako ty Olympyjské) a ještě ke všemu musí začít navěštvovat tábor, kde se naučí kontorlovat své božské nadání. Zmatená a unavená Phoebe se snaží se všemi úkoly poprat po svém a i když chce Griffinovi věřit, nemůže přestat uvažovat nad tím, jestli se náhodou nevrátil ke své bývalce, když s ní v poslední době tráví tolik času a lže jí o tom.

Pro Phoebe to nebude zrovna bezstarostné léto…

Druhý díl jsem začala číst ihned po dočtení dílu prvního. Z části jsem se obávala, jaké to bude a byla jsem zvědavá, jak Tera naváže na jedničku. Navázala dobře. Phoebe pořád uvažuje stejně, pořád jedná stejně a pořád miluje běhání. 

Její vztah s Griffinem vypadá až moc dobře, přestože i po devíti měsících stále cukrují a nedají bez sebe ani ránu – a proto nám Tera vymyslela zápletku, v níž se má Griffin údajně znovu zaplést se svou bývalkou. 

Její síly jsou až moc silné a nekontrolovatelné. 
Její přátelé Nicole a Troy jsou stále po jejím boku, připraveni kdykoliv pomoct.

Její nevlastní sestra Stella je stále nepříjemná, ale i tak ji má tak trochu ráda.
Co k tomu víc říct. Knížka se mi líbila. Phoebe mám ráda, stejně tak všechny postavy v knize. Jen upozorním, že v knize tak trochu chybí nějaký výrazný záporák. Ale myslím, že s tímto účelem byly obě knihy psány. Aby tam nějaký výrazný zloduch prostě nebyl. Dobrá oddychovka. Vřele doporučuju. 

Jestli bude i nějaký třetí díl, nevím. Knížka nemá nějaký otevřený konec, přesto by se tam dalo na co v pokračování navázat.Pokud vyjde i třetí díl, ráda si ho přečtu.

P.S.: Na oficiálních stránkách Tery si můžete stáhnout i dvě povídky, které nám ukazují více ze světa knihy první.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..